Människor kommer och människor går

Home / Teater / Människor kommer och människor går
Människor kommer och människor går

Människor kommer och människor går

är en teateruppsättning av Anton Forsdik

TeaterVerket: maj och december 2018

 

Akt 1

”Ensam”

(av Börje Lindström)

Börje Lindströms pjäs Ensam bygger på August Strindbergs bok Ensam, i vilken Strindberg självutlämnande beskrev sin känsla av utanförskap. Det är en pjäs för en barnpublik om en vuxen – men den vuxne och barnen delar erfarenheten av att vara ensam och utanför, nästan lite rädd för de andra.

Pjäsen Ensam har utgetts som bok i Frankrike, där den utkommit i två upplagor, och Ensam har också översatts till arabiska. Utomlands är Ensam i färd med att bli Lindströms mest spelade pjäs, inte minst i Frankrike där den satts upp ett flertal gånger.

Akt 2

”Nästan Jihad”

(av Jonathan Lehtonen)

Då brudparet är i begrepp att lova varandra kärlek tills döden skiljer dem åt kommer ett mörkt avslöjande. Brudgummen har ett suspekt förstanamn som bruden aldrig hört talas om. Vem är den som hon lärt känna? Varför heter han som han heter? Pratar han inte lite konstigt? Är han ens svensk? Frågorna hopar sig i brudens huvud då hon misstänker att hela deras tillvaro varit en lögn. Drömmen om deras största och lyckligaste dag utvecklas till en mardröm. Maria står inför det livsavgörande valet. Att säga Ja eller Nej.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Människor kommer och människor går är Stephen Fry-säker tack vare caching av WP Super Cache