Anton Forsdik

Home / Anton Forsdik

Anton Forsdik

Actor

Anton Forsdik, Människor kommer och människor går

Anton Forsdik född den 9 maj 2001 i Östermalm, Stockholm, Sverige. Han är skådespelare, regissör och författare. Han började agera vid 7 års ålder och är nu student sedan år 2011 på den prestigefyllda teaterskolan, Calle Flygare teaterskola i Stockholm.

Skådespelare

Antons professionella debut var i kortfilmen ”The Animal I Killed Last Summer”, som blev bästa kort vid International Film Festival Bratislava. Detta var starten på en framgångsrik karriär i svensk film och tv: Anton spelade tillsammans med flera av de bästa svenska filmstjärnorna i filmen ”Medicinen”, regisserad av Colin Nutley. Han är också med i den kommande TV-serien ”Morden i Sandhamn” som förväntas dra stor TV-publik. Han har spelat Alexander i Bergmans mästerverk Fanny och Alexander på Kungliga Teatern i Stockholm. Under våren 2018 kan man se honom i TV rutan i serien ” Svansen i kläm”.

Regissör

Som regissör skapade han sin första film till publiken år 2015. Filmen heter Jag vill inte bo någon annanstans – Jag vill inte leva någon annanstans. Filmen har vunnit utmärkelsen ”bästa film” på filmfestivalen STOCKmotion 2015. Året efter gjorde han filmen Antingen – Eller (Antigen – Eller) och år 2017 kom hans nya film FATE ut till publiken. Med filmen Fate har han vunnit priset Bästa unga filmskapare i England på Birmingham film festival 2017.

Profile details
Socials

Människor kommer och människor går är Stephen Fry-säker tack vare caching av WP Super Cache